Zinkwerk

Zelfstandig zinkwerker

Zinkwerk zit me in de genen. Mijn vader geeft opleidingen en lag aan de basis dat ik voor het vak ´dakwerker´ heb gekozen. Toen ik voor mijn eerste werkgever startte, stond mijn vader me nog altijd bij met tips. Sinds 3.5 jaar werk ik voor eigen rekening. Ons team bestaat uit 3 mensen, ikzelf inclusief.


Gebruik van zink

In de toekomst wil ik bij voorkeur de zinkmarkt regionaal uitbreiden. Dit is het eerste project met grote zinkoppervlakte dat we realiseren. We hebben wel al veel zinken goten en dakkapellen geplaatst. Daarnaast gebruiken we zink ook voor de afwerking van de dagkanten van ramen als we leien of pannen als gevelbekleding plaatsen.

Moeilijke architectuur spreekt aan

Dit project was een uitdaging! De particulier nam rechtstreeks contact met ons op. Het ontwerp was bijzonder, dat stimuleerde mij om offerte in te dienen. Uit 10 bedrijven werden wij gekozen. Omdat het voor ons een eerste referentie is in zink, wou ik alles stap per stap juist uitvoeren. We kregen technisch advies van Fons Koning ( Pro-zinc) om de detaillering en raamafwerkingen tot een goed einde te brengen. Die sturing van jullie uit, was voor ons heel belangrijk. Ook in de plaatsingsgids vonden we nuttige tips om de G3 nok en zijrand te plaatsen.

Troeven van vereenvoudigde systemen

De grootste troef van de G3 nok is dat je hem kan laten bijplooien volgens de schuinte van het dak. De korte levertermijn van het materiaal hebben wij als zeer positief ervaren. De verdeler leverde perfect op tijd op de werf. Qua materiaal hebben we alleen benders moeten bijkopen. Dit is een zeer gebruiksvriendelijk gereedschap. We hadden weinig afval, dus voor ons heeft dit project een hoog rendement opgeleverd.

Op naar het volgende zinkproject!

Tijdens dit project hebben we heel wat aandacht besteed aan het wegwerken van de koudebruggen. Vooral de aansluitingen van de kolommen was een moeilijke opdracht. Ik ben fier op mijn mannen, dat we dit samen hebben kunnen realiseren. Tijdens de realisatie van dit project stopten fietsers regelmatig om het project en ons werk te bewonderen. Hopelijk wordt dit een referentieproject in de regio. Mijn mannen vroegen alvast wanneer het volgende project op de planning staat…laat maar komen!