Gevelbekleding

Leien

Leien dakbedekking wordt al sinds oudsher gebruikt voor het waterdicht maken van daken en gevels.
DEVODAK heeft al jaren ervaring met leien daken, wij kunnen u dus goed bijstaan in de keuze van de leien, de afwerkingen en de manier van dekken.
Er zijn 2 soorten leien: Vezelcement kunstleien en natuurleien. Vezelcement leien hebben een uitstekende verwerkbaarheid en laten toe tegemoet te komen aan de meest uiteenlopende architecturale vereisten.
Natuurleien moeten gezien worden als eindprodukt, dat vervaardigd wordt uit de grondstof leisteen. Alleen leisteen die voldoet aan een aantal kwaliteitseisen kan dienen als grondstof voor de vervaardiging van dakleien.
Natuurleien ademen een sfeer uit van nostalgie en klasse. De leien kunnen op verschillende manieren gedekt worden, wat het geheel eigen karakter van uw woning of gebouw nog eens extra benadrukt

Sidings

Het mooie uiterlijk van hout in combinatie met de duurzaamheid van vezelcement? Sidings kunnen het!
Voeg daar de economische verwerkbaarheid, de grote creatieve vrijheid en de milieuvriendelijkheid nog aan toe en u weet wat Sidings zo uniek maakt.

Cederhout
Cederhout is een veelgebruikt materiaal voor gootbekledingen en gevelbekleding om één enkele hoofdreden: onderhoudsvrij (als je de vergrijzing van het hout, niet erg vindt).
Het is wel de keuze die het meest onderhoud zal vergen als je het oorspronkelijke uitzicht van het hout wil behouden.
Cederhout gaat onbehandeld makkelijk 20 jaar mee, zelfs in ons Belgisch klimaat.
Cederhout is een natuurproduct, duurzaam en volledig onderhoudsvrij. Desgevallend kan men het hout oliën om het gelijkmatig te laten vergrijzen of om het een kleurtint te geven.

Thermowood

Om uw gevel te bekleden of een dakterras op te bouwen, bestaan er tal van mogelijkheden. Naast tropische hardhoutsoorten bestaan er ook nieuwe en ecologische manieren om met hout te werken. Het meest courante ecologisch en economisch alternatief is thermowood. Dit is thermisch behandeld naaldhout dat uiterst geschikt is om dagelijks weer en wind te trotseren.

Zinken panelen

Voor wie zowel bij nieuwbouw als bij renovatie zijn woning een persoonlijke, eigentijdse look wil geven, zijn er nu de overlappingspanelen. Deze geprepatineerde zinken gevelpanelen bieden niet alleen een esthetische meerwaarde. Ze garanderen ook in combinatie met isolatie een duurzame en energiezuinige bescherming. Bovendien kunnen ze net zo eenvoudig en snel geplaatst worden als houten gevelbekleding.